Huilistin vinkit häämusiikin valintaan

20.02.2024
Juhlasali, jossa kukkia ja hienot kattaukset pöydillä.

Olen iloinen, että olen saanut olla mukana luomassa lukuisten hääparien tärkeän päivän tunnelmaa. Monet ikimuistoisimmista keikkamuistoistani ovat olleet häistä! 

Tässä artikkelissa kerron häävalmisteluista ammattihuilistin näkökulmasta, eli musiikkivinkkejä häitä suunnitteleville luvassa!

Hääpäivän musiikkivalintoja

Hääpäivänä musiikilla on useita rooleja: Musiikki voi toimia vihkiseremonian aloittajana, tunnelman luojana seremonian keskellä ja tahdittaa vastavihityn hääparin poistumista. Ruokailun taustalla musiikki ylläpitää rentoa tunnelmaa, ja aivan välttämätöntä se on tietysti häätanssissa!

Musiikin valinta häihin on tehty helpoksi asiakkailleni. Ohjelmistooni kuuluu klassista musiikkia, elokuvamusiikkia ja pop/jazz-musiikkia laajasti eri aikakausilta, unohtamatta tämän päivän radiohittejä. Lähetän keikan tilaamisesta kiinnostuneille yli 200 kappaleen ohjelmistolistani, josta asiakas saa valita mieleisensä kappaleet. Toteutan aina mielelläni myös asiakkaan omat kappaletoiveet!

Tähän mennessä top 3 häissä soittamani kappaleet ovat:

  1. Clarke: Trumpet Voluntary
  2. Mårtenson: Myrskyluodon Maija 
  3. Yiruma: River flows in you 

Tältä videolta kuulet muutamia muitakin suosittuja kappaleita:

Mieleenpainuvista, upeasti huilulle sopineista toivekappaleista vihkimiseen mainittakoon esimerkiksi Enyan May it be Taru sormusten herrasta -elokuvasta (huilusoolona) ja Vaughan Williamsin The Lark Ascending (sovitus huilulle ja uruille). 

Huilu sopii hyvin myös häätanssin säestykseksi, kun otan keikalle mukaan pianistin tai äänentoiston taustanauhaa varten. Olen päässyt soittamaan useita klassikkovalsseja, mm. Metsäkukkia, Kulkurin valssi, Merikannon Valse lente, Sostakovitsin ”The second waltz”…

Miksi juuri huilisti häihin?

Poikkihuilun kirkas ja kuulas ääni on omiaan luomaan hääpäivään kaunista tunnelmaa. Tilaamalla kaltaiseni ammattimuusikon voi myös olla huoletta musiikkivalmistelujen suhteen - kysyn keikan tilaajalta kaikki tarvittavat kysymykset musiikkiesityksen käytännön järjestelyjä varten, ja sen jälkeen hääparin ja häävieraiden tehtäväksi jää vain nauttia livemusiikista hääpäivänä.

Tyypillisimmin soitan häissä soolona - poikkihuilu on siitä kätevä soitin, että sen voi helposti kantaa vaikka metsän keskellä tapahtuvaan vihkimiseen, eikä soittopaikan kasaukseen tarvitse kuin minuutin - nuottiteline ja huilu esille ja olen valmiina soittamaan!

Häämuusikkoa etsimässä? 

Tulen mielelläni soittamaan häätilaisuuksiin ympäri Suomen. Löydät sivuiltani lisää tietoa huilistin palveluistani.

Haluatko tarjouksen häämusiikista? Laita minulle viesti, niin saat paluupostina tarjouksen häihinne!

Mitä mieltä asiakkaani ovat olleet?

"Saara soitti häissämme sekä vihkimisessä (häämarssi ja poistumismusiikki) että ruokailun aikana. Yhteistyö sujui erittäin hyvin - Saara vastasi aina nopeasti ja oli tosi joustava. Valmiin kappalevalikoiman lisäksi toivoimme paria omaa kappaletta ja ne onnistuivat hyvin. Saara myös kertoi jos joku ehdottamamme kappale ei sopisi soolohuilulle, eli pystyimme luottamaan hänen ammattitaitoonsa. Nautimme huilumusiikista tosi paljon, ja vieraatkin kehuivat musiikkia. Voimme erittäin lämpimästi suositella Saaraa!"

- Katariina ja Jaakko

"Pyysimme Saaralta huilusovitusta itsellemme tärkeästä kappaleesta ja siitä tuli aivan uskomattoman hieno! Meillä ei ollut erityisiä toiveita valssikappaleiden suhteen, joten hän ehdotti meille useita erilaisia vaihtoehtoja ja valitsimme niistä meille sopivimmat. Soitto vihkimisemme ja häävalssien yhteydessä oli taianomaista ja myös vieraat innostuivat tanssimaan. Tulemme muistelemaan hääpäiväämme jatkossa kuunnellen Saaran tekemää sovitusta Sentencedin You are The One -kappaleesta. Suosittelemme Saaraa lämpimästi!"

- Nita ja Timo

Lisää luettavaa

14.10.2022

Musiikin valinta hautajaisiin

Musiikki on olennainen osa hautajaisten ohjelmaa. Tämän tekstin on tarkoituksena on auttaa hautajaisten suunnittelussa musiikin osalta. Musiikkivalinnoilla voidaan luoda persoonalliset,...
Itsenäinen huilunsoiton opiskelu
07.07.2022

Poikkihuilun opiskelu itsenäisesti 

Helpoin ja tehokkain tapa aloittaa poikkihuilun soitto on mennä soittotunneille. Opettaja antaa ohjeet ja oppijakohtaiset vinkit soiton harjoittelemiseen, ja motivaatiota...
Huilu hääjuhlassa puutarhassa

Huilistin alkukesän keikat

Keikkailevan huilistin alkukesä on ollut monipuolinen! Soolokeikkoja on ollut keskimääräistä enemmän, 1-2 viikossa. Nyt keikkojen vähentyessä on aikaa hieman raportoida,...
19.08.2021

Huilunsoiton aloittaminen aikuisena

Tässä tekstissä kerron huilunsoiton aloittamisesta aikuisena omasta näkökulmastani huilunsoiton opettajana. Voiko vielä aikuisena oppia soittamaan huilua? Soittoharrastus aloitetaan usein lapsena,...

3 laulua äideille

Viime sunnuntaina sain soittaa ihanassa kevätsäässä Haagan turvakodin äideille. Jyväskyläläinen Meri Kolehmainen huomasi Facebook-mainokseni ns. soivasta äitienpäivälahjasta. Kampanjan ideana oli,...
Huilisti Saara Lehtonen soittaa vihkitilaisuudessa.
14.12.2020

Hääkeikkamuisto lokakuulta

Sain juuri valokuvaaja Heta Korkoselta muutaman hienon kuvan häistä, joissa olin soittamassa lokakuussa. Kiitos kuvista Heta! Nämä häät järjestettiin Seinäjoella...