Opetus

Huilunsoiton opetusta pääkaupunkiseudulla ja verkossa.
Tutustu eri vaihtoehtoihin ja sovitaan soittotunnista!

Opetusvaihtoehdot

Lähiopetus

Soittotunnit Lapinlahden Lähteellä Helsingin Ruoholahdessa
Soittotunnit helposti etänä netin välityksellä

Kotiopetus

Soittotunnit omassa kodissasi pääkaupunkiseudulla
Lue lisää etäopetuksesta

Olen opettanut huilunsoittoa vuodesta 2018 musiikki­­oppilaitoksissa, musiikkikoulussa ja kevytyrittäjänä. Minulla on kokemusta kaikenikäisten opettamisesta 5-vuotiaista eläkeikäisiin. Osaan opettaa myös englannin kielellä.

Soitonopettajana pyrin motivoimaan oppilasta niin, että huilunsoitto jäisi pitkäaikaiseksi harrastukseksi ja oppilas pääsisi kehittymään soitossa mahdollisimman tehokkaasti hauskalla, oppilaalle mielekkäällä tavalla. Minulle on tärkeää luovuuteen rohkaiseminen sekä ilmaisun ja soiton ilon löytäminen oppilaslähtöisesti ja kannustavasti. Huiluopetus sisältää paljon yhdessä soittoa, soitan oppilaan kanssa yhdessä joko huilulla tai pianolla säestäen. Voin opettaa sinulle huilunsoiton lisäksi myös esimerkiksi nuotinlukuun ja musiikin teoriaan liittyviä asioita soittamisen ohessa.

Soittotunnit sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille soittajille. Soittoharrastuksen voi aloittaa myös yhdessä kaverin kanssa! Huilunsoiton aloittamiseen tarvitset oman soittimen, ja autan mielelläni sopivan soittimen valinnassa. Voit myös halutessasi ensin vuokrata huilun esim. Huilupisteeltä Helsingistä.

Jos haluat aloittaa soittamisen itsenäisesti, voit käydä ensin huilunsoiton alkeiden 8 viikon verkkokurssin. Kurssin avulla pääset nopeasti ja helposti alkuun huilunsoitossa. Tutustu tarkemmin verkkokurssiin!

Opetustyylini

MOtivoiva

Huomioin oppilaan yksilöllisyyden ja omat toiveet, ja teemme oppilaan halutessa myös suunnitelmia ja tavoitteita.

Rohkaiseva

Kannustan soiton ilon ja ilmaisun vapauden löytämisessä. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa soittaa jokin tietty kappale!

Positiivinen

Soittamisen ei kuulu olla liian vakavaa! Tunneilla on rento tunnelma ja kehujen ja kritiikin suhde on kunnossa.
Lue lisää Saarasta
 • "Opetus on tosi tehokasta ja mukavaa, ja palaute tulee aina positiivisen kautta <3 Opetus on tosi hyvin räätälöity juuri omiin toiveisiini ja tarpeisiini, ja mahdollisuus yhteissoittoonkin on ollut ihana juttu ja sieltä on oppinut paljon."
  Tanja
 • ”Soittotunnille on kiva tulla, se on monesti viikon kohokohta.”
  Kirsi
 • "Alunperin halusin opettajan päästäkseni alkuun pitkän tauon jälkeen. Alkuun päästiin ja enemmänkin! Tämä toimintatapa ja yhteistyötapa on ollut sujuvaa ja luontevaa. Saan aina apua missä tarvitsen, aina tulee kannustavaa ja positiivista palautetta."
  Marja-Riitta
 • "Ihana ammattitaitoinen opettaja!"
  Leena
 • "Saara on innostava ja kannustava opettaja, joka kuuntelee oppilasta. Saara on myös analyyttinen: jos soitossa on jokin ongelma, Saara löytää siihen nopeasti syyn. Olenkin edistynyt Saaran ohjauksessa hyvin nopeasti."
  Jenni
 • "Oli tosi kiva soittaa ja oppia huilua Saaran kanssa, mä oikeesti huomasin että kehityin, ja samalla oli hauska soittaa kivoja kappaleita."
  Luthiel
 • "On ollut ilo seurata lapsen innostusta ja taitojen karttumista."
  11-vuotiaan oppilaan vanhempi

Hinnasto

Hinnasto 1.8.2023 alkaen

Yksittäiset tunnit

30 min
39 €
45 min
52 €
60 min
64 €

Lukukausi

15 x 30 min
546 €
15 x 45 min
728 €
15 x 60 min
896 €
Etäopetuksella ja lähiopetuksella on sama hinnoittelu. Huiluopetus oppilaan kotona lähiopetuksena + 30€/kerta.

Huilutunnit voi maksaa laskulla, käteisellä tai Smartumin liikunta- ja kulttuuriedulla.

Suosittelen 30 minuutin tunteja alle 10-vuotiaille ja aloittelijoille. 45 ja 60 minuutin tunnit sopivat vuoden tai kauemmin soittaneille yli 10-vuotiaille. Aikuiset aloittelijat voivat valita myös 45 tai 60 minuutin tunnin.
Varaa huilutunti

Opetuspaikka

Lapinlahdenpolku 8, Helsinki
Ruoholahden metroasemalle 500 m, Lapinlahdentien kadunvarsipysäköintiin 200 m
homeheartgraduation-hatmap-markerlaptop-phonethumbs-up