Avustamassa Rakuunasoittokunnassa

21.11.2020

Olipas ihanaa päästä taas pitkästä aikaa soittamaan orkesterissa!

 

Sain kunnian avustaa Rakuunasoittokunnan huilusektiossa 2. huilun pultissa tällä viikolla.

Konsertti Lappeenranta-salissa perjantaina oli lähes loppuunmyyty. Tilaisuus oli järjestetty epidemiaturvatoimet erinomaisesti huomioiden: yleisöä oli joka toisella rivillä turvavälien päässä toisistaan, maskit jaettiin ovella.

 

Konsertissa soitettiin monipuolinen setti puhallinorkesterimusiikkia, joista itselleni jäi erityisesti mieleen jazz-säveltäjä Ib Glindemanin trumpettikonsertto, joka yhdisteli hauskasti eri musiikkityylejä ja jossa oli kauheasti kaikkia nopeita lurituksia soitettavana.

 

Huilunsoitto puhallinorkesterissa eroaa sinfoniaorkesterissa soitosta erityisesti siinä, että puhallinorkesterissa huilut ja klarinetit ovat ikään kuin orkesterin ”viulut” eli tärkeää ja yleisöön kuuluvaa soitettavaa on paljon! Tasokkaassa puhallinorkesterissa huilistina avustaminen olikin iso työ, jota varten täytyi harjoitella stemmat huolella ja mukauttaa soittoaan huilistikollegojen ja koko orkesterin soundiin.

 

Hiljaisen koronasyksyn jälkeen oli mahtavaa päästä viikoksi tekemään hiottua ja tasokasta konserttiohjelmaa ja soittamaan muiden ammattimuusikoiden kanssa.

Takaisin blogiin
© Huilumusiikkia.fi 2022