Työharjoittelussa Tampere Filharmoniassa

3.9.2020

Viime viikolla olin työharjoittelussa Tampere Filharmonian riveissä. Mahdollisuuden orkesteriviikkoon järjesti Tampereen Orkesteriakatemia, joka on TAMK Musiikin, Tampereen konservatorion ja Tampere Filharmonian yhteistyömuoto. Valmistuin TAMKista jo viime keväänä, mutta pääsin vielä tähän projektiin mukaan viime keväänä voitetun harjoituskoesoiton ansiosta.

Orkesteriviikon konsertti "Earth-Emerged" oli osa uuden musiikin Ung Nordisk Music -festivaalia, joka järjestettiin tänä vuonna Tampereella. Festivaalilla esillä ovat erityisesti nuorten pohjoismaisten säveltäjien teokset.

Konsertissa olin mukana soittamassa Finn Shieldsin hurjassa, klaustrofobisessa teoksessa Chthonic ja John Luther Adamsin ”orkesterimeditaatiossa” Become Desert. Konsertissa kuultiin myös Matias Vestergårdin ja Marianna Liikin tuoretta sävellystyötä. Konsertin johti Emilia Hoving.

Konsertti on nähtävissä jälkikäteen videona UNM:n nettisivuilla sekä radioituna tallenteena Yle Areenassa syyskuun ajan.

Orkesterimuusikon työ on haaveammattini, ja olikin mahtavaa päästä kurkistamaan Tampere Filharmonian työviikkoon. Oli ihanaa soittaa filharmonian huilistien ja muiden huilistiopiskelijoiden kanssa.

Suosittelen lämpimästi konsertin kuuntelemista vielä näin jälkikäteen, jos kiinnostaa, miltä uusin orkesterille sävelletty musiikki kuulostaa!

Takaisin blogiin
© Huilumusiikkia.fi 2022